Vackra italienska byar

Italien är vackert och aptitretande, kan du argumentera mot det?

Italien har alltid varit fullt av turister. Inte bara storstäder, utan också mysiga små byar där du kan känna det riktiga färgstarka Italien.

Jag föreslår en promenad genom två, enligt mig, mycket vackra italienska byar.

Byn Pietrapertosa ligger i regionen Basilicata. Den ligger inne i södra Dolomiterna och det verkar som om bergen sväljer byn. Pietrapertosa har fått sitt namn från den antika Petraperciata, som betyder "perforerad sten". Lokalbefolkningen bor på 1000 meters höjd och skämtar om att de svävar mellan himmel och jord. Se till att berätta om det lokala köket. De lagar mycket god mat i restaurangen Le Rocce, som ligger på toppen av kullen. Se till att prova det utsökta lokala köket. Ta också en titt på det mysiga B&B Palazzo del Barone med fantastisk utsikt över bergen.

Den gamla fiskebyn Marina Corricella kommer säkerligen att behaga. Detta är ytterligare en av de vackraste italienska byarna på grund av dess lila, gula, rosa, blåa och gröna hus. Marina Corricella dök upp på 1600-talet och gläder fortfarande turister och lokalbefolkning med en enkel, avslappnad och färgstark atmosfär. Och går man längs vallen kan man känna fiskeandan, eftersom. hamnen, fullproppad med träbåtar, kryllar vanligtvis av fiskare och köpmän.

Missa inte fästningen Terra Murata - detta är ett före detta fängelse, fungerar som ett landmärke på ön, med utsikt över Neapelbukten