Med kärlek Toscana

Jag tröttnar aldrig på att skriva om varje region i Italien med entusiastiska utrop!!! Regionen är svår att skilja från andra! Var och en av dem är unik.

Toscana är en plats med unik historisk rikedom. Den ligger i den centrala delen av landet och består i sin tur av 10 provinser. Dess territorium sträcker sig från Apenninerna till Tyrrenska havets kust.

Toscana är ett riktigt historiskt och kulturellt uppslagsverk, det finns så många historiska platser att det upptar många sidor på UNESCO:s världsarvslista. Det är också födelseplatsen för Dante och Michelangelo, Leonardo da Vinci... och Chianti, vars popularitet fortfarande ger regionen en stadig inkomst. Toscana är drottningen av röda viner och alla goda vita viners moder. Vinframställning är i blodet här! Vissa adliga familjer ägnade sig åt vinframställning i dessa delar redan före renässansen. Förresten, trots den italienska gastronomins generositet, är det vanligt att servera dyra viner utan snacks. Till ett glas sådant utsökt vin är kanske en klase druvor och trevlig kommunikation!

För älskare av lugn och ro, såväl som fans av strandsemester och dykning, är Toscanas natur lämplig - regionens kust och ön Elba, känd inte bara för Napoleons sista tillflykt, utan också för den klara hav med koraller. rev. I det här fallet kan du avundas Napoleon))) Toscanas havskust imponerar med skönheten i sina långa sandstränder, vars följd ersätts av branta klippiga stränder och skira, ibland skira, uddar.

Mitt råd är! Toscana ska inte bara besökas, utan också levas!