Vad är intressant i Marche -regionen i Italien

Marche -regionen i hjärtat av Italiens Adriatiska kust är älskad av italienare och turister. Och Ancona, huvudstad i regionen, är den enda hamnen i Marche.

Det som är intressant är att i Marche är skillnaden mellan vinter och sommar mycket känslig: det är kallt och frostigt på vintern och outhärdlig värme på sommaren, som bara kan undkommas på vackra sandstränder.

Städerna i regionen är små, men vackra, och var och en av dem har något att se, det här är arkitektur, historiska monument.

Visste du att Marche -regionen är känd för sina mästare i musikinstrument?

Vad är gott med Marche? För gourmeter från det italienska köket tillagas olika typer av pecorino och ricotta här. De gör också köttdelikatesser i denna region i Italien: Salame di Fabriano, Prosciutto di Montefeltro. Oliver odlas i Marche, som sedan fylls med kött blandat med ägg och parmesan och friteras.

Och för finsmakare av vinkällare i Marche, det populära vita vinet Verdicchio del Castelli di Jesi med en stark doft och lite bitter smak, som produceras i amforaformade flaskor. Endast i denna region i Italien tillverkas det fina vita vinet Bianchello del Metauro.

Köket på Marche -kusten är rikt på skaldjur. Har du provat en tjock fisksoppa med minst 13 typer av fisk? I det inre av regionen äter de tagliatelle och annan hemlagad äggpasta.

Vita tryfflar, särskilt uppskattade av finsmakare med tillägg av riven tryffel, presenteras i menyn "haute cuisine". Men på vintern är svarta tryfflar dock populära, och de jagas ofta av både turister och italienare själva.