Ligurien i Italien: allt om det

Det mesta av Ligurien är ett kuperat område, som korsas av dalar som försiktigt sluttar ner till en smal remsa av havskusten. Den del av regionen som ligger vid foten är karg och praktiskt taget utan växtlighet.

Ensamma villor och små italienska byar finns i hela Ligurien. Den största staden, hamnen och samtidigt huvudstaden i den liguriska regionen är Genua.

Klimatet i regionen är milt och mycket bekvämt. Trevliga havsbris gör somrarna svala och vintrarna mindre kalla, tack vare Alperna, som ligger runt kedjan. Därför är ett så bekvämt klimat ett paradis för tallar, oliver, palmer, lagrar och andra vintergröna träd.

Trots att Ligurien är ett bergsområde är det inte höglänningar som bor här, utan sjömän och säljare. Det är anmärkningsvärt att ungefär hälften av hela befolkningen i regionen bor i själva Genua.

Genua är en hamnstad, här kan du oändligt beundra de förtöjda fartygen och yachterna. Och Genua har också Europas största akvarium! Du har inte varit där än? Rekommendera! Ett måste besök! Det är superintressant inte bara för barn, utan också för vuxna.

Turismen utvecklas i Ligurien, eftersom är en av de viktigaste inkomstkällorna för italienarna. Det milda klimatet och upploppet av vegetation lockar gäster från hela Europa att koppla av på stranden och promenera i skuggan av oliverna.

Infrastrukturen är väl utvecklad, många fashionabla hotell och restauranger är alltid redo att ta emot gäster. Under pandemin blev det förstås komplicerat, men bättre tider kommer för krögare och hotellägare, jag hoppas verkligen det!

Vad ska man se i Ligurien? Jag rekommenderar att besöka katedralen San Lorenzo, Piazza Ferrari, Palazzo Reale och San Giorgio.

Det blir inte svårt att köpa fastigheter i Ligurien, både med utsikt över havet och bergen. I min katalog finns många förslag för denna region i Italien: för varje smak och storlek.

Klicka på webbplatsen i förfrågningarna: Ligurien och du behöver bara välja vad du gillar!

Om du kommer till Italien, och du kommer definitivt att komma efter att gränserna öppnats, titta in i Ligurien, du kommer att älska det lika mycket som jag gör! Jag har bott i San Remo i över 10 år!