Italiensk vandringstur i Puglia med huvudstaden Bari

Vänner, en knepig fråga: vilket av områdena är "på hälarna i Italien?"

Många har redan spanat på Internet))) Det stämmer, Apulia, jag ska berätta om det i den här artikeln!

Lite geografi, så att du förstår: Puglia gränsar till Molise, i väster med Basilicato och Campania, dess stränder tvättas av Adriatiska havet i öster och det joniska i sydväst. Det har sex provinser: Bari, Lecce, Taranto, Foggia, Barletta - Andria Trani och Brindisi.

Vad är Puglia intressant för? Först och främst är det hamnar och turism. Det är härligt att koppla av här: underbara stränder, grönskande vegetation, röd lerjord och karmosinröda solnedgångar, allt på ett ställe! Jag har ännu inte nämnt historien, sevärdheterna och dess gästvänliga invånare.

Där turisten rusar till Baris huvudstad. Detta är en pilgrimsresa, för här är Sankt Nikolaus basilika och St Sabina kyrka. Och du bör också besöka det vackra slottet Hohenstaufen, älskare av arkeologiska utgrävningar - det arkeologiska museet. Det finns flera andra lika intressanta museer och utställningar.

För romantiker råder jag dig att vandra genom Baris gamla gator med sina vackra kyrkor.

Jag har inte glömt, utan bara lämnat för "söt". Visitkortet i Puglia är den lilla men superintressanta staden Alberobello och dess berömda trullihus, som finns med på listan över Unescos världsarvslista.

Puglia är ett måste för resor. Inkludera detta område i din resplan!