Livet vid Lago Maggiore

De mest kända italienska sjöarna är Como, Garda och Maggiore, men också Lugano och Iseo, därför, när det kommer till fastigheter, övervägs dessa magnifika fem sjöar. I allmänhet finns cirka 1500 vackra sjöar utspridda över Italien, varav de flesta ligger i den norra delen av Italien.

Vila och bo i hus vid sjöarna - för italienarna är detta ett alternativ till badorter, där de flyr under värmen på sommaren, eftersom klimatet nära sjöarna alltid är mildare, men som allt liv i sådana delar. Därför är det längs sjöarnas stränder som det alltid finns ett urval av villor till salu.

Maggiore - den näst största sjön i Italien ligger på gränsen till Schweiz och gränsen till regionerna Lombardiet och Piemonte. Kusten är känd för sina branta och höga pittoreska stränder. Här ligger de italienska städerna Stresa, Baveno och Verbania, och Milanos flygplats Malpensa ligger i närheten.

Varför är området attraktivt? Husen på denna kust erbjuder en oförglömlig utsikt över Borromeo-öarna, som tillhör den italienska Borromeo-familjen.

Hur mycket kostar ett boende nära Lago Maggiore? Du kan köpa en lägenhet för 300 tusen euro och ett hus för 500 tusen euro. Jag föreslår att överväga alternativ i städerna Stresa. Dessa platser har lägenheter i restaurerade gamla byggnader med balkonger och en privat strand. Men i Argegno kan du erbjudas en hundraårig byggnad av den före detta trattorian, som ligger på gatan vid sjön och gjordes om till ett bostadshus.