Köp fastighet i Arenzano

Arenzano är en av de små italienska kuststäderna, som ligger i Ligurien på landets nordvästra kust. På västra Rivieran kallas Arenzano med rätta för en av de äldsta orterna. Kanske är det just för att Arenzano, trots den aktiva tillväxten av infrastruktur, den ständiga förbättringen av resortområdena i Italien, lyckas bibehålla provinsiell lätthet, verklig komfort, karakteristisk för antikens Italien.

Fastigheter i Arenzano idag är av tillräckligt intresse inte bara för ryssar. Många européer drömmer om möjligheten att förvärva ett hus eller lägenhet i denna städsegröna doftande stad, som lokalbefolkningen kallar "Blomsterrivieran". Arenzano har förresten blivit ett turistcentrum relativt nyligen. Lokala infödda ägnade hela sitt liv här åt utvecklingen av jordbruk och sjöfart. Järnvägsstationen i staden dök upp på 1700-talet. Egentligen var det då som turister började besöka här, vilket lade grunden för den aktiva utvecklingen av resortområdet. Idag tjänar lokalbefolkningen sin huvudsakliga inkomst från turister. Förresten, detta är ytterligare en anledning att köpa fastigheter på den liguriska kusten. När allt kommer omkring kan du bara komma att bo i Italien några månader om året och i din frånvaro anförtro fastighetsmäklare att hyra.

Arenzano är helt enkelt skapad för utomhusaktiviteter. Många kommer till denna stad för att dyka. Undervattensvärlden är för rik här! Ofta befinner sig även kajakpaddlare och seglingsentusiaster vid kusten - det lokala klimatet bidrar till mycket underhållande skidåkning. Staden är rik på sevärdheter. Om du skaffar din egen fastighet här har du gott om tid att gå till Jesu barns katedral från 1600-talet i Prag, besöka barockkyrkan Saints Nazarius och Kelsius, Bebådelsekyrkan, som ligger i hjärtat. av olivlunden. I Arenzanos centrum ligger ett riktigt gammalt slott, som idag ligger i stadens lokala administration. Det finns också en stadspark och en kustboulevard, där det är så trevligt att promenera på kvällen.

Fans av utomhusaktiviteter kommer säkert att njuta av möjligheten att besöka ljusa italienska nattklubbar, spendera tid på en restaurang, besöka ett riktigt stranddiskotek och mer!