Fastigheter i Aosta

Fastighetsförsäljning: hus, lägenheter, villor i Aosta

Provinsen Aosta är en autonom provins i Italien. Regionen ligger i den nordvästra delen av landet i en vacker dal i Alperna, som är omgiven av en hög bergskedja, som inkluderar kända toppar som Mont Blanc och Monte Rosa.
Aostadalen är också känt som ett viktigt centrum för en mängd olika vintersportsmästerskap. Det finns också moderna och fashionabla skidorter som Courmayeur, La Tuile och Breuil-Cervinia. Fastighetsmarknaden i regionen är väl utvecklad, tack vare utmärkt infrastruktur och fantastiska landskap.
De flesta av lokalbefolkningen talar den fransk-provensalska dialekten, vilket är anledningen till att franska är det officiella språket i området. I vissa små kommuner talas tyska. Största delen av befolkningen är romersk-katolska.
Provinsen har den bäst utvecklade kraftproduktionen, byggindustrin och, naturligtvis, turismen. Lokalbefolkningen handlar också med hemgjorda ostar, läder och vin.
Inte långt från staden Bar ligger Barsky Fort, som rymmer ett mycket stort och intressant alpmuseum. Även i Aosta bör du definitivt besöka mineralkällorna, som ligger nära Courmayeur nära Mont Blanc, samt nära Saint-Vincent.