Fastigheter i Perugia.

Fastighet till salu: hus, lägenheter, villor i Perugia

Provinsen Perugia i Italien ligger i regionen Umbrien. Staden Perugia är regionens historiska och administrativa centrum. Staden ligger på ett kuperat område varifrån du kan se hela Tiberdalen och Trasimenehavet.
Under renässansen producerade den umbriska skolan oöverträffade mästare som Perugino och Raphael Santi. Under lång tid utkämpades långa blodiga strider över territoriet, tills provinsen 1540 annekterades till de påvliga staternas ägodelar. År 1797 utnämnde fransmännen Perugia till centrum av den tiberinska republiken.
Även från den etruskiska eran fanns vissa delar av väggar, portar och kammare för begravningen av de döda kvar i provinsen. Det finns ett arkeologiskt centrum i hela Perugia, där du kan se alla underbara fynd från de lokala markerna.
I centrum av huvudstaden finns den oöverträffade Maggiore-fontänen, dekorerad med magnifika reliefer på ett mytologiskt motiv. I närheten av det ligger det medeltida rådhuset, som byggdes i slutet av 1200-talet. Nu finns det ett konstmuseum inuti. I St. Lawrence-katedralen kan du se Jungfru Marias vigselring.
Trots att Perugia är en av de minsta städerna i världen har den en tunnelbanelinje som är cirka fyra kilometer lång.