Fastigheter i Florens

Fastighetsförsäljning: hus, lägenheter, villor i Florens

Provinsen Florens världsberömmelse kom just av dess huvudstad, som blev renässansens vaggvisa. Den enda nackdelen med provinsen är att du på en kort resa inte kommer att kunna se alla vackra platser och njuta av Florens prakt och mästerverk. Det finns ett stort utbud av olika gallerier, museer, palats, kyrkor och katedraler, som var och en innehåller de riktiga mästerverken av de bästa mästarna i Italien. Florens historiska centrum har förklarats som ett världsarv av UNESCO.
Hela provinsens territorium har ett milt och enhetligt kontinentalt klimat. Området i Florens är genomsyrat av foten och dalarna, samt Apenninernas bergskedja.
De mindre städerna i provinsen, som Marradi, Certaldo, Fiesole och Vinci, ligger inte efter i sin skönhet. Här kan du hitta gamla ruiner av romerska byggnader, ett intressant museum för mästaren Leonardo da Vinci, samt utforska Boccaccios hus eller Villa Vignamaggio, där Mona Lisa sägs ha bott.
Den mest utvecklade är just landsbygdsindustrin, i synnerhet - vinframställning. Landskapet i regionen är bara dekorerat med långa och rymliga gröna vingårdar, som gör att lokala mästare kan skapa både världsberömda märken av vin och mer blygsamma, men inte mindre läckra sorter.
Florens landskap är typiska för regionen Toscana.