Fastigheter i Sassari

Försäljning av fastigheter: hus, lägenheter, villor i Sassari.

Provinsen Sassari i Italien, belägen i den nordvästra regionen av ön Sardinien. Det är den största sett till yta bland resten av provinserna på Sardinien. Det administrativa centrumet är den stora och folkrika staden Sassari.
Provinsen har ett mycket fördelaktigt läge, vilket hjälpte lokalbefolkningen mer än en gång att utmana sin självständighet mot inkräktarna från Aragon, Österrike och Pisa. Först på 1800-talet upphörde befästningar att vara så nödvändiga. Nu har de förvandlats till vackra medeltida sevärdheter med sina höga ointagliga murar och en fästning som byggdes på 1300-talet. Många underjordiska tunnlar har upptäckts under jorden, som snart kommer att bli tillgängliga för alla.
Människor levde på Sassaris territorium för fem tusen år sedan, vilket framgår av Ziggurat nära Monte d'Accoddi, som är mer än 4800 år gammal.
Provinsen är känd för sina vackra korallstränder, varför ett stort antal turister kommer hit. Tjänstesektorn har blivit den främsta inkomstkällan för lokalbefolkningen.
St. Nicholas-katedralen, Di Rosello-fontänen och Jungfru Maria-kyrkan är värda ett besök.