Fastigheter i Oristano

Fastigheter till salu: hus, lägenheter, villor i Oristano

Provinsen Oristano ligger i Italien på ön Sardinien. Regionens administrativa centrum är staden med samma namn. Oristano ligger på den västra delen av ön och har tillgång till Tyrrenska havet. Terrängen i regionen inkluderar en av de största slätterna på ön Campidano, samt bergskedjorna Monte Archi, Ferru och Uritgu.
Ett så varierat landskap är intressant för många turister att de bestämde sig för att tillbringa sin semester i denna region. Badorter som Arcitta, Torre del Pozzo och Santa Caterina välkomnar tusentals besökare varje år. Uppenbarligen är turisminfrastrukturen i provinsen av högsta standard. Här kan alla njuta av vindsurfing, kiting och dykning.
Förutom havslandskap kan du i Oristano koppla av i många dammar, sjöar och floder, och även åka nerför dem i kajaker. Den vackraste platsen i provinsen anses vara vattenfallet Del Rio Los Molinos, som når en höjd av 443 meter.
Staden Oristano, som är regionens huvudstad, är också gammal. Den byggdes på 1000-talet som huvudstad i kungariket Arborea. Se till att beundra det tre våningar höga tornet i St. Christophe, Duomo di Santa Maria och den gotiska byggnaden Santa Chiara.