Fastigheter i Lecce

Fastighet till salu: hus, lägenheter, villor i Lecce

Provinsen Lecce är en del av regionen Puglia, Italien. Provinsens administrativa centrum är staden Lecce. Provinsen ligger på Salentinahalvön.

Staden Lechcheb grundades av Messapians gamla stammar, till ett av de första folken på halvön. Få lokala kvarter togs under kontroll av romerska trupper. Från deras närvaro här återstod en rymlig amfiteater, som hittades under arkeologiska utgrävningar i den gamla delen av staden. Förutom honom kan du här också besöka de antika romerska termalbaden, akvedukter, liksom templen för de hedniska stammarna. Med normandernas ankomst utvecklades Lecce till en viktig och stor kommersiell region på halvön.
Inte långt från kommunen Nardo, i små grottor, har verktyg från Uluzzo-stammarna, som är mer än 45 tusen år gamla, upptäckts.
Lecce har ett brett utbud av kulturella och historiska attraktioner som har överlevt här sedan urminnes tider. Inte ens en dag räcker för att fullständigt inspektera alla viktiga platser i staden och ännu mer provinsen.
Först och främst är det värt att besöka katedralen, som ligger på torget Duomo. Denna katedral byggdes på XII-talet och genomgick sedan en global rekonstruktion på 1600-talet. Klocktornet i katedralen är på en höjd av sjuttio meter.