Fastighet i Bari

Fastigheter till salu: hus, lägenheter, villor i Bari

Provinsen Bari i Italien ligger i regionen Puglia, liksom den stora hamnen med samma namn, regionens administrativa centrum.
Enligt vissa arkeologiska fynd var detta område bebott och hade bosättningar för 3500 år sedan. På 500-talet f.Kr. bodde de gamla grekerna här. Romarna tog området i besittning under kriget mot Pyrrhus. Hamnen och hamnen i det antika Barium nämns i dokument som går tillbaka till 181 f.Kr.
Efter Neapel är staden Bari den näst mest ekonomiskt potentiella platsen i södra Italien. Det bör noteras att det inte finns några stora industrizoner i provinsen.
Grunderna i regionens ekonomi är transport, handel och turisminfrastruktur. Här finns stora jordbruksindustrier, vars produkter skickas både över hela landet och utomlands. De viktigaste produkterna som produceras i Bari är oliver, druvor, olivolja och viner. Fisket är också väl utvecklat i provinsen. Hamnen i Bari, en av de viktigaste i landet, har också färjetrafik som förbinder staden med Kroatien, Grekland och Montenegro.
I Bari finns relikerna av St Nicholas Wonderworker, dit tusentals ortodoxa pilgrimer kommer varje år.
I provinserna bör du definitivt se kyrkan St. Sabine, Friedrichs slott, samt den majestätiska Petruzzelli-teatern.