Fastigheter i Biella

Fastighet till salu: hus, lägenheter, villor i Biella

Provinsen Biella i Italien är en del av regionen Piemonte. Staden Piemonte är huvudstad i provinsen. Det ligger vid den färgglada floden Cervo, som praktiskt taget ligger vid foten av Alperna. Biella ligger i den nordvästra delen av regionen.
Provinsens ekonomi utvecklas främst på grund av industriföretag som tillverkar en mängd olika industrivaror.
På Biellas territorium finns några av de största naturreservaten, där sällsynta och unika växtarter växer och inte mindre sällsynta djur lever. Den största är parken Oasi Zegna, där det växer granar, bokar, björkar, enar, rhododendron och andra. Rådjur, gemsar, hermeliner, kungsörnar och en mängd olika insekter lever på reservatets territorium.

Det första omnämnandet av Biella finns i dokumentet om Ludvig den fromme. För provinsen bröt det ofta ut sammandrabbningar mellan de milanesiska adelsmännen och huset Savoy på grund av att det fanns ett stort center för spinning av ull.
Området är mycket rikt på fornminnen, i synnerhet är det värt att nämna katedralkyrkan, byggd 1402, det romanska dopkapellet från det tionde århundradet, olika tempel från renässansen. Du bör definitivt besöka klosterkomplexet Sacro Monte di Oropa, som finns med på UNESCO:s lista.