Fastighet i Lodi

Fastigheter till salu: hus, lägenheter, villor i Lodi

Provinsen Lodi är en del av regionen Lombardiet i Italien. Lodi ligger halvvägs mellan Alperna och Appenninerna. Provinsen upptar ett område i mitten av floddalen och har en nästan klassisk landsbygd. Här växer poppel, ek och kastanj i stora mängder.
Klimatet i Lodi påverkar mängden vatten i provinsen: bergen som helt omger floddalen släpper inte ut vindar här, varför luftfuktigheten här är mycket hög på sommaren, och på vintern är området täckt med en tät och tjockt lager av dimma. Tack vare detta klimat utvecklas jordbruket här bra.

Den lokala regeringen och invånarna är mycket förtjusta i att hålla små sociala och underhållningsevenemang relaterade till jordbrukets vardag i provinsen. Detta hjälper inte bara människor att slappna av, utan bidrar också till ett bättre miljöskydd.
På Lodis territorium finns ett stort antal rutter, både vandring, cykling och ridning. När du sitter i en kanot och går nerför floden kan du se och studera de antika monumenten av arkitektur och provinsens historia.
De mest kända infödingarna i Lodi är Ada Negri, en poet och författare, och Franchino Gafuri, en framstående musikteoretiker och kompositör.