Fastighet i Avellino

Fastighet till salu: hus, villor, lägenheter i Avellino, regionen Kampanien

Provinsen Avellino är mestadels bergig med några kuperade områden.

Det är de bergiga områdena i Avellino som är mindre tillgängliga, varför de är minst befolkade. På grund av folkbristen har värdefulla och sällsynta växtarter som inte finns någon annanstans bevarats här. Djurlivet här är mycket mångsidigt och representeras av vargar, uttrar, grävlingar, vattensalamandrar, örnar och hökar.

Avelionos territorium har varit bebott i mer än ett sekel, vilket framgår av arkeologiska upptäckter som går tillbaka till det sjätte århundradet f.Kr. NS. Tidigare bodde sunnifolket här.

Fram till andra hälften av förra seklet hade provinsen ingen välutvecklad industri, bara ett fåtal svavelbrytningsföretag. Huvudnäringen var jordbruk. Stora förändringar började i mitten av sextiotalet med färdigställandet av motorvägen Napoli-Canosa di Puglia, vilket ledde till den snabba utvecklingen av regionen.

Provinsen är känd inte bara för sina prisvärda fastigheter och vackra landskap. Här finns också de mest prestigefyllda vingårdarna. Tack vare det svala klimatet med täta temperaturfluktuationer växer druvor här tätt och bördigt.