Fastigheter i Pescara

Fastighet till salu: hus, villor, lägenheter i Pescara

Provinsen Pescara är den minsta i hela Abruzzo. Pescara ligger mellan Apenninernas sluttningar och Adriatiska havet. Den västra regionen av provinsen är helt täckt av berg, medan den östra lockar med sina vackra stränder och azurblå hav. Floder som Atero, Tirino och Tavo rinner genom detta område. Det finns också två konstgjorda reservoarer som har en skyddad status: Penne och Alanno.

Regionens huvudstad är Pescara. Det är en stor hamn och det största transportnavet i Abruzzo.

Namnet på provinsen kommer från ordet Piscaria, som betyder "fiskmarknad" på latin. Pescara grundades 1927. Under andra världskriget förstördes regionens huvudstad nästan av regelbunden beskjutning, men i fredstid återuppbyggdes staden snabbt och blomstrar nu som aldrig förr.

Jordbruk och fiske utvecklas bäst i provinsen. Här finns stora hamnar och stora industricentra. Turistnäringen, som är en betydande inkomstkälla för provinsen, är också väl utvecklad.

I Pescara kan du besöka olika moderna museer och gallerier som är tillägnade konst, arkeologiska platser och folkkonst. En jazzfestival anordnas här varje juli.