Fastighet i Chieti Italien

Provinsen Chieti är en del av Abruzzo-regionen på själva kusten av Adriatiska havet. Terrängen i regionen är bergig och vimlar av kullar. Maella-ryggen passerar genom Chieti, som anses vara den högsta bergsregionen på Apenninerna. Området är fullt av täta skogar och djupa dalar med snabbt strömmande floder. Vid kusten kan du hitta både sand- och klapperstensstränder. Morsike-landskap kompletteras harmoniskt av steniga klippor alldeles vid vattnet. I södra Chieti finns barrskogar, där du kan hitta värdefulla trädarter som Acer Iobelii eller Pinus nigra.

Regionens huvudstad är staden Chieti.

Provinsen har en mycket rik och intressant historia. Det finns en legend som säger att år 1181 f.Kr. NS. Chieti grundades av Achilles själv och en annan stad Vasto av Diomedes. I området där Lanciano nu ligger levde människor i många tusen år f.Kr. NS. Fisket har varit väl utvecklat här sedan 1700-talet, längs kusten kan du hitta gamla hamnar och speciella träsystem - Trabocchi.

Jordbruket utvecklas bäst här: det finns ett stort antal vingårdar, såväl som olivträdgårdar, från vilka olja sedan tillverkas.

Chieti har många olika museer och gallerier, där du kan bekanta dig med den kulturella och historiska utvecklingen i provinsen. Också värda ett besök är de romerska baden vid Lanciano, gallerierna i Vasto och Guardiagrelle Civic Museum.