10 intressanta fakta om Italien som du inte visste om, men jag gissade!))))

Ordet Italien, enligt en av hypoteserna, kommer från ett liknande ord "inalia" och översätts som "kalvens land". Vem vet varför?

Italienarna skriker eller svär inte, de pratar så känslomässigt. Italienarna skämtar själva: "Om en italienare är bunden bakom ryggen kommer han inte att kunna tala" Det är säkert!)))

All musiknotation är skriven på italienska: Allegro, Adagio ... Piano på italienska låter som "pianoforte". De där. tvärtom omordnas orden. Instrumentet uppfanns av den italienska mästarinstrumentalisten Borolomeo Cristofori 1709.

Italien är ett av de fem mest turistländerna i världen, jag hoppas att detta betyg kommer att förbli även efter pandemin, när gränserna öppnas. Alla drömmer om att se vulkanerna i Vesuvius och den ständigt andas Etna. Förresten, Italien har det största antalet vulkaner i hela Europa. Detta är så att säga ett evigt adrenalin och en laddning av kraft för Italien: om dessa snygga vulkaner kommer att vakna eller inte.

Alla italienska ord slutar med en vokal, som de flesta italienska efternamn. Efternamn beror ofta på regionen. Så till exempel slutar de flesta efternamnen på norra italienarna med ett "i" och de södra med ett "o", har du märkt ett sådant faktum? Även om mycket har förändrats under de senaste decennierna.

Pasta med tomatsås är den mest populära rätten bland italienare. Intressant faktum: fram till början av 1600 -talet i Italien åt ingen pasta med tomatsås. Tidigare föredrog de att äta det med honung eller socker. Visste du om det här?

Språket som anses vara officiellt i Italien är faktiskt en florentinsk dialekt. Han blev vanlig efter att ha skrivit Dantes "The Divine Comedy"

Tidigt var Lamborghini mest känd som ett traktorföretag.

Uniformen för polisen designades och sys av modehuset Armani och hjälpts av huset Prada. Hur de fördelade ansvaret där är inte klart.

Varje by eller stad har sitt eget skyddshelgon. Man tror att ju längre söderut regionen är, desto vänligare är invånarna där och desto oftare kyssas män uppriktigt när de träffas och säger adjö)))

Hur tycker du om dessa fakta? Vem visste eller gissade om det?