Italienare och hem: hur prioriteringarna för val av hem har förändrats under pandemin. Del två

Med pandemin och lockdown började italienarna titta på sitt hem från en annan vinkel. Fler och fler italienare tänker flytta in i sitt hem snart. Vilka prioriteringar är viktiga när du väljer bostad?

Spela sport på husets territorium eller nära huset

Andelen av dem som omvandlar sitt hem till ett sportutrymme ökar mer och mer. Under de senaste två åren har andelen personer som idrottat hemma fördubblats. När det gäller framtidsutsikterna, i det här fallet, växlar hemmet / gymmet av 1 italienare av 2, medan exklusiv träning i gymmet förblir obestridlig för hälften av sportfans.

Hemträdgårdar: en högkonjunktur i bostadsrätter i storstäder

Det gick inte att fördjupa sig i grönområdena utanför storstäderna och tvingades begränsa resan, förra året återupptäckte italienarna sin passion för grönområden, inte bara för dekorativa ändamål, utan också som hemträdgårdar. Faktum är att två av fem hus nu odlar grönsaker, frukter eller örter. Om tidigare de som huvudsakligen ägnade sig åt trädgårdsarbete var de som bodde i privata hus i provinsstäder, nu är det en högkonjunktur i bostadsrätter i stora städer.

Hem som centrum för italienarnas liv

I allmänhet har hemmet för italienarna förvärvat ett nytt värde och blivit ett verkligt centrum för livet. Italienarna har upptäckt olika, och i vissa fall nya, användningar av utrymmen i hemmet, ökat potentialen i sitt hem och upplevt nöjet att ta hand om hemmet. Så på en social nivå har italienarna älskat att spendera mer tid med sin familj.

Slutligen insåg italienarna, på grund av behovet av att utföra de flesta av sina aktiviteter på distans, hur viktigt det är att ha en bra internetsignal.

Interaktivt hus

Förutom vikten och förmågan att lita på en stabil och snabb internetuppkoppling som kan tillgodose de ständigt nya behoven för fjärrboende, har förhållandet mellan italienare och teknik förändrats under det senaste året. Mer än hälften av Italiens invånare är nöjda med kvaliteten på Internet, särskilt eftersom teknik inte längre uppfattas som överflödig, utan tvärtom som en användbar och tillgänglig tjänst. Å andra sidan återstår mycket att göra för att se till att italienarna är säkra på säkerheten för att hantera sina konfidentiella uppgifter online, ett ämne som fortfarande är relevant idag.

För italienare är tekniken mycket viktig i många hemunderhållsuppgifter. Teknik hjälper till att göra hemmet mer bekvämt och lättare att hantera i allmänhet och säkrare, och hjälper också till att undvika många inhemska olyckor. Slutligen, enligt italienare, hjälper användningen av tekniska enheter till att spara pengar i hemmahanteringen.