Vilka uppgifter har en fastighetsmäklare i Italien?

För dem som en gång stött på fastighetsmäklare i Ryssland kommer den här artikeln att vara en upptäckt för dig. I Italien är det annorlunda!

Här kan en agent representera både köparen och säljaren. Och han måste vara lika lojal mot båda sidor!))

Så, Agentens uppgift är att utföra transaktionen från början till slut, kringgå och kringgå alla hinder och "dolda fällor", att vara läskunnig och förstå landets lagstiftning, samt att ha kunskap om italienskt bostadsbyggande.

Agenten är skyldig att själv studera dokumenten, visa dem för notarien och först då, om det inte finns några belastningar, risker, fortsätta kommunikationen med parterna om objektet.

Från min praktik: Jag, som fastighetsmäklare, kommer definitivt att uppmana mina kunder, ge praktiska råd om objektet: är det värt att gå vidare eller är det bättre att glömma det här rummet och, naturligtvis, kommer jag att erbjuda andra alternativ om det behövs.

En viktig punkt: vi registrerar kontraktet hos skatteverket! Detta är en garanti mot dubbel-trippel återförsäljning av fastigheter. Du kan göra proceduren själv, men Agenten kommer att göra det för båda parter professionellt!

Enligt den italienska civillagen slutar en fastighetsmäklares arbete efter undertecknandet av det preliminära avtalet - det vill säga innan transaktionen ingås och äganderätten överförs. Vid denna tidpunkt har den italienska mäklaren rätt att få en provision.

Tycker du att det är fel? Men ju längre beror inte på agenten, om de bestämmer sig för att begränsa sig i detta skede. Men parten, skyddad av agentens behöriga åtgärder, kan vara lugn om framtida fastigheter.

Hur arbetar jag? Jag tar transaktionen till punkten för att ingå ett köpekontrakt. Jag har en enorm fastighetssökningsdatabas i hela Italien, Frankrike och Monaco, jag kan erbjuda alla alternativ för att sälja fastigheter

Jag får ofta frågan: "Vad är ett preliminärt kontrakt?" Jag kommer att prata om detta i nästa artikel.

Har du några frågor skriv så svarar jag!