Var man kan bosätta sig i Italien för att njuta av att leva

En kort översikt över italienska fastigheter där du enligt min mening skulle vilja ha det. Italien är fantastiskt, det finns platser där det är värt att köpa fastighet och njuta av livet.

Men innan du börjar leta efter din plats i Italien är det värt att notera: utvärdera dina förmågor, hur mycket du förväntar dig, om du kommer att ha en stabil inkomst. Var vill du bo: hus, lägenhet eller liten lägenhet.

Jag skrev att den dyraste staden är Rom. Det är orimligt höga bostadspriser och hårt arbete.

Jag ger råd om vackra Ravenna, en stad med mosaiker, sevärdheter, vackra och mångsidiga landskap och en strand vid Adriatiska havet. Denna stad anses vara den tredje i Italien när det gäller status och storlek. Ravenna är en av nio provinser i regionen Emilia-Romagna i nordöstra Italien.

Inte långt från Rom finns en underbar Rieti. Precis där i provinsen Lazio. Denna plats anses vara Italiens geografiska centrum. Staden är liten, den har ett mätt liv. Men om du vill skaka om kan du alltid köra till Rom.

Och om du kör till regionen Emilia-Romagna, då kan du bosätta dig i mysiga Parma. Detta är en lugn och bekväm stad, med utsökt mat och mycket överkomliga fastighetspriser.

Och ytterligare en plats - Turin. Den lokala fastigheten till priser är till och med mycket billig, vilket motsvarar levnadsstandarden och utvecklad infrastruktur. Det finns ställen att tillbringa tid i staden, utbilda dina barn eller barnbarn, eller helt enkelt njuta av det avkopplande italienska livet.

Läs mina artiklar så får du veta allt om Italien och ännu mer!