Hemunderhåll i Italien: vad betalar vi för?

Vad inkluderar betalningar för fastigheter i Italien?

Gemensamma betalningar

Beloppet beror på i vilken region fastigheten ligger, områdets storlek, infrastruktur. Om vi uppskattar ungefär, då cirka 500-1500 euro per år. Det är som att jämföra: en billig lägenhet i Kalabrien och en superlägenhet i ett prestigefyllt komplex i Toscana - en gemensam lägenhet beror på levnadsstandarden i regionen.

Vad är en bostadsrättsavgift

Det är när du bor i ett bostadskomplex och det drivs av ett partnerskap av ägare. Detta partnerskap ansvarar för allt som finns i bostadskomplexet: hissar, pool, angränsande grunder, trappor etc. De hanterar kostnaderna själva: de anställer och betalar reparatörer, vaktmästare, städare och annan nödvändig personal för underhåll. Avgiften för en bostadsrätt sprids proportionellt mellan alla ägare och storleken beror på storleken på tusendelarna (av bilderna i ett visst hus) och anläggningens utrustning.

Nödvändiga resurser: vatten, gas, el, internet

Priserna varierar beroende på leverantör och region. Om den centrala tillförseln av vatten och uppvärmning är den totala kostnaden för bostadsrätten. Vatten ingår ofta i priset på lägenheten. Och även uppvärmning, men en viss koefficient). Men som regel är uppvärmning individuellt med el och gas.

Försäkring

Försäkring i Italien är en förutsättning för att köpa fastigheter på inteckning, vi råder alla när de köper att försäkra sin egendom. Och i andra fall, efter behag. I genomsnitt kostar försäkringen 400 euro per år.

Hur betalas elräkningar? Samt skatter: genom en bank, företagets webbplatser eller genom förvaltningsföretag.

Har frågor? Skriv, jag svarar!