Hur mycket är livet i Italien? Vi beräknar budgeten: vad vi betalar för

Vad drar miljoner människor till Italien? Dessa är landskap, mjukt hav med sina oförglömliga solnedgångar, bergstoppar och medeltida gator i städer. Läcker mat, positivt, som landet ger.

För turister är detta land en sammanhängande semester. Och hur lever italienarna, vad kostar budgeten för en vanlig medborgare i Italien? Låt oss gå över priserna utan att komma in i byxfickan)))

Dagliga brödkostnader - matpriser.

Som jag skrev tidigare, för en italienare, är det mest favoritämnet för kommunikation mat och priser. Det finns många affärer i Italien, här, som i många länder i världen, matar de allestädes närvarande livsmedelskedjorna invånarna: Auchan, Metro, Tosano, COOP och många andra. Deras priser är billigare än på marknaden, men när det gäller färskhet och användbarhet är de utan tvekan sämre. På marknaden beror priserna på ostar, frukter och andra produkter på hur du prutar)))

Enligt statistiken lägger den genomsnittliga familjen på tre cirka 150 euro per vecka på mat. Men detta är mycket ungefärligt och beror på familjens rikedom och deras aptit.

För att dricka kaffe på ett kafé eller restaurang varierar priserna beroende på region, stad, plats i själva staden: från 50 till 2 euro.

Att äta med en familj på ett italiensk café eller restaurang på en check kommer också att bero på platsen och aptiten. Spridningen i checken kommer att vara från 20 till 150 euro.

Klädkostnader

Det är klart att det är dyrare att klä sig i Milano än i små märkesrabattcentra i andra städer. Att köpa en ny produkt är dyrare än en liknande artikel i rabattcentra med ett varumärke. Men i själva varumärkesbutikerna är samma märken uppdelade efter prissegment.

Därför, som de säger, finns allt i din ficka.