Låt oss ta en promenad på italienska Sardinien?

Som italienarna som bor på Sardinien säger: Sardinien är inte Italien! Varför konstigt? Låt oss ta reda på det! Livet i denna region skiljer sig mycket från allt italienskt: kök, livsrytm, mentalitet.

Har du hört skämtet: ”Hur slappnar du av? - "Och vi anstränger oss inte!" Det här handlar om sardierna, om deras lugna, uppmätta livsstil.

Och om du kastar dig in i deras liv kommer du omedelbart att förstå att Sardinien är ett paradis, och det skapades för en paradisresa. Allt är underbart här: hotell, hus, villor, infrastruktur, vita stränder och klimat. Sardinien är mycket mångsidig, med städer och små byar utspridda längs Tyrrenska havet och Medelhavet.

Och nu en fråga för fyllning. Var bor hundraåringar mest av allt? Sardinien, förstås. Fler hundraåringar på den japanska ön Okinawa. Men jag kommer inte att prata om honom, han är väldigt långt ifrån mig.

Så hur skiljer sig invånarna på Sardinien annars från italienarna som bor i södra landet? Du vet att italienare är mycket känslomässiga, pratsamma och superaktiva i livet. Och sardierna skiljer sig i grunden från de typiska söderborna. Invånarna är lite försiktiga med bekanta, de tittar noga, ställer en massa frågor, matar, ger vatten, men de öppnar inte själen direkt.

Cagliari är Sardiniens huvudstad. Lokalbefolkningen är stolta över stadens historia och gör en så konstig ost som bara de själva kan äta)))

Vad invånarna är stolta över: den antika romerska amfiteatern "Hundra steg", som rymmer upp till 10 tusen åskådare, den puniska nekropolen i Tuvisheddu. Dess namn från sardinska låter som "kulle med små hål": det är täckt med många gravfördjupningar.


Jag rekommenderar er alla att komma till Sardinien en dag och själv uppleva allt det vackra på denna ö. Och samtidigt få den lokala sarden att prata!)