Hur man köper ett hem i Italien under en pandemi

Italien är ett drömland för en utlänning, många drömde om att köpa ett hus i någon del av en italiensk känga för att njuta av en saga. Många vill köpa, men de vet inte var de ska börja och hur processen med att köpa / sälja objekt i Italien går till. Det är därför jag skrev en kort guide

om de viktigaste aspekterna, så att säga, en kort instruktion för köparen / säljaren.

Det kan tyckas konstigt för dig, men under en pandemi, mot bakgrund av en minskning av bostadskostnaderna i hela Europa, i Italien, upphörde prisfallet och kvadratmeterpriset började stiga. Utlänningar vände blicken mot italienska hus, villor, lägenheter, särskilt eftersom medeltida italienska gator, universitet, vackra landskap, stränder och skidorter har vikt på den europeiska bostadsmarknaden på lång sikt.

Som ni vet är Italien ett land där det inte finns några strikta restriktioner för köp av bostäder för utlänningar. Den italienska regeringen har "utjämnat" alla medborgare i världen för absolut samma rättigheter och möjligheter.

Mitt råd: för att transaktionen ska gå igenom utan problem och köparen / säljaren kan vara säker på att allt kommer att gå smidigt, är lugna om sina pengar, inte kan italienska och inte förstår invecklingarna i juridiska frågor, rekommenderar jag starkt att använda tjänster från auktoriserade byråer.

Under perioden med coronavirus i Italien ökar När fastigheten gillades av köparen och han bestämde sig för att köpa, drar fastighetsmäklaren fastigheten från försäljningen, ett bud görs

på köpet och undertecknat av båda parter. Husägaren "fryser" försäljningen av fastigheten i 30 dagar. Dokumentet har undertecknats, en förskottsbetalning på 10% eller mer görs, vilket är en garanti för avsikter. Vidare genomförs en juridisk kontroll av fastigheter.

För att underteckna erbjudandet måste köparen ha i händerna: betalarens skattekod, ett bankkonto.

Nyans: Om köparen av olika skäl ändrar sig under formalitetsprocessen, förlorar han insättningen. Och om säljaren ångrar sig så återbetalas insättningen dubbelt!

Vidare är det preliminära kontraktet certifierat av en notar, köparen betalar ytterligare 20% av förskottsbetalningen av objektets kostnad. Sedan väntar vi i 1-3 månader, då dokumenten kommer att skickas av alla myndigheter. Efter att objektet registrerats på fastighetsregistret.

Förresten, viktig information för utlänningar. Om du, köparen / säljaren, inte kan vara personligen närvarande vid transaktionen, överlåta denna fråga till en betrodd person. Du måste lagligen utfärda en fullmakt, ta den till UD i ditt land, godkänna den med en apostill och skicka den till Italien.

PRISET FÖR MÅLET INKLUDERAR INTE KOMMISSIONEN TILL REALTOREN! Varje region i Italien har sin egen storlek från 3 till 5%, glöm inte moms 22%

(inte för alla byråer). I praktiken: procentsatsen förhandlas fram och fastställs i kontraktet.

Nu vet du allt, och om du har några frågor är jag redo att svara på dem!