Regionen Comosjön Lombardiet

Det finns många vackra sjöar i Italien. En av dem är den mest populära Comosjön. Vet du varför? För här har många kända personligheter och världskändisar köpt fastigheter och njut av skönheten och lugnet på dessa platser.

Till exempel vill Brad Pitt, George Clooney, Bill Gates, Ronaldinho och ett dussin andra kända skådespelare, politiker och affärsmän koppla av här i sin personliga villa nära Comosjön. Vill du se hur stjärnornas villa är upplagd? Det här kommer sannolikt inte att fungera. Det är knappast möjligt att komma in på deras domän, men att titta på långt håll är verkligt.

Men tro inte att folk kommer till Comosjön för att stirra på stjärnmänniskors hus, de kommer hit för Comos skull.

Comosjön är en riktig njutning för ögonen: gamla hus, italienska fiskare, berg täckta av grönska, frodig vegetation längs kusten. Allt tillsammans gjorde området runt Como till en riktig italiensk oas där många italienare aspirerar och drömmer om att tillbringa resten av sina liv. Men för detta måste du hitta ett avskilt hörn vid kusten, eftersom massor av turister bryter lugnet och tystnaden, även om på morgnarna, när det är få människor, härskar en riktig idyll här.