Promenera i italienska Umbrien med huvudstaden i Perugia

Vad är Umbrien? Det här är breda gröna dalar som sträcker sig runt.

Älskar du naturen och njuter av vin medan du funderar på vackra landskap i fjärran? Då är detta platsen för dig!

Umbrien är känt för sina lokala viner och tryffeljakt. Ja, regionen har ingen tillgång till havet, men det här är inte ett minus, utan snarare ett alternativ till en strandsemester.

Det historiskt berömda Tibern flyter hit med sina bifloder och vattendrag, som matar regionen i landet med användbara mineraler.

Umbrien är en serie bergstoppar, vilket gör klimatet varierat: vintrarna är kalla och somrarna kvava. Det regnar ofta här, särskilt i Apenninerna. Det finns praktiskt taget inga vindar på den platta terrängen, och klimatet är gynnsamt för riklig vegetation.

Vad kan du se här? Utmärkta och inte särskilt välbevarade medeltida slott som talar om härskarnas storhet och de brutala krigen i denna region. Alla som vill kan hitta etruskernas och de gamla romarnas byggnader.

Var noga med att besöka kyrkan San Francesco i Assisi, katedralen i Orvieto och San Lorenzo i Perugia.

Om du är en konstälskare finns det många museer i Umbrien som ägnar sig åt områdets historia och kultur.

För älskare av berg och bergslandskap är fastigheter i Umbrien ett utmärkt alternativ: det finns vackra villor och gods med den bästa utsikten över bergstopparna.

Regionen Umbrien anses också vara en plats där de älskar att lyssna på jazz: festivaler och konserter för jazzartister hålls ofta.

Ett måste besöka denna region!