Basilicata är en underbar region i Italien

Basilicata är en av de regioner i Italien där det är få turister. Orsaken till detta är den geografiska positionen på kartan över Italien och bristen på information i turistkataloger. Basilicata omfattar två provinser: Matera och Potenza, och ligger mellan regionerna Apulien och Kalabrien.

Basilicata -regionen ligger i södra Italien vid Tarantobukten utanför Joniska havet, och från väster tvättas den av Tyrrenska havet.

Regionen i sig är mycket intressant och värd att prata om. Vad att se? Först av allt Matera. Det är en stenig grottstad. Vem har någonsin varit i sådana städer?

Mater har en intressant historia! En gång ansåg invånarna i Italien denna stad vara en skam för landet på grund av det faktum att människor bor i "hål och hål"

Under lång tid var ingenting känt om Matera, och bara tack vare utgivningen av K. Levys bok "Christ Stopped at Eboli" och M. Gibsons film "The Passion of the Christ"

Matera är underbar, promenader längs stadens gator får du dig själv att tänka: är det verkligen en skapelse av mänskliga händer! Härliga landskap, gamla hus och grottor, andan i århundraden gammal historia svävar runt.

Vet du varför turister kommer hit? Nej, inte bakom historien. De vill njuta av bilden! Som tas bort i deras ögon och kamerans minne. Sedan, vid ankomsten, visar de fotona för sina vänner och släktingar och får sig att tänka: men i verkligheten var allt ännu svalare, för Matera är unik.

Ja, jag glömde också säga: Matera är under skydd av UNESCO och är den enda attraktionen i sitt slag i Italien, som håller minnet av de första bosättningarna på halvön.

Jag rekommenderar alla att besöka Matera, du kommer att bli glad!