De grönaste städerna i Italien

Vilka italienska städer är de grönaste? Låt oss ta reda på det tillsammans. Detta är min åsikt, men du kan lägga till din egen.

Om du tänker på de städer i Italien som är känsliga för sin omgivning och anser att de bor i vilka det är lätt att andas och där ekosystemet respekteras, bör du överväga regionen Trentino-Alto Adige. Den grönaste staden på rankningen är Trento, med Bolzano på tredje plats. Mantua i Lombardiet ligger på andra plats.

Milano är "grönare" än Rom. Det ligger före den italienska huvudstaden när det gäller planteringar och ekosystem.

Tyvärr, längst ner på rankningen av de grönaste städerna i Italien, ser vi allas älskade Sicilien, dess flera städer, varav Catania tar den sista platsen. Vibo Valentia och Syracuse förblir ur rang på grund av brist på data.

Bland de uppgifter som används för att bestämma den mest miljövänliga staden finns indikatorer relaterade till målen för 2030 -planen, nämligen att förbättra transporter, grönområden i stad, luftkvalitet, avfallshantering och trafiksäkerhet.

Så här är de fem grönaste städerna i Italien.

  1. Trento
  2. Mantua
  3. Bolzano
  4. Pordenone
  5. Parma

Men jag vill säga att San Remo, där jag bor, är den mest älskade, vackra och gröna staden i Italien

Vill du bo i den gröna staden Italien? I vilken? Låt oss ta en titt på alternativen! Skriv till mig, jag väljer det bästa alternativet för dig i Italien!