Fiat testbana i Turin

Turin är inte bara en mycket vacker italiensk stad med kända sevärdheter! Men om du letar efter icke-standardunderhållning kommer jag att berätta var du ska gå!

Denna turné kommer att vara särskilt intressant för bilfantaster. Tänk på den berömda bilkoncernen Fiat Lingotto och dess superbilar. Ja. bilfabriken är nu stängd och förvandlas till ett köpcentrum med hotell, men !!! du kan besöka och se dess mest unika funktion - en riktig racerbana på taket!

Fiat Lingottos fabrik byggdes 1916 och är utformad på ett sådant sätt att varje steg i bilproduktionsprocessen organiserades i ett rum6 från att leverera råvaror direkt till dörren till testning på banan, som låg på taket av byggnaden . Fiat -produktionen började på de nedre våningarna och bilarna klättrade upp på golven längs den slingrande inre rampen, enligt den tekniska processen. Slutligen körs helt nya bilar på taket på byggnaden där testbanan var och är, och körs och testas innan de levereras till återförsäljare för försäljning.

Taket med racerbanan och den långa spiralrampen för nedstigning av bilar är helt bevarade och öppna för besökare. Du kan se allt detta med dina egna ögon! Denna attraktion är av lite intresse för lokalbefolkningen, men för turister är denna historiska plats lämplig för ett foto med en vacker panoramautsikt över Turin.

Fiat -testbanan högst upp i byggnaden filmades förresten i filmen Italian Work with Michael Caine från 1969, som filmades i Turin. En av platserna för jaktscenen var Fiat -fabriken i Turin.

Ja, du kommer inte att kunna åka med vinden på testbanan, men du kan enkelt klättra till den och föreställa dig att du är den fantastiska Felice Bonetto som är mentalt avslutad i Formel 1

Gå till den enorma Lingotto -byggnaden intill tunnelbanestationen Lingotto. Fortsätt temat på det närliggande bilmuseet, som är ett av de bästa museerna att besöka i Italien.