Bättre än berg kan bara vara berg i Kalabrien!

Jag älskar friluftsliv, ren luft, inspiration bara ber om. Jag är inte en bergsklättrare, men jag älskar bergen och skogen mycket för deras sinnesro.

Det är därför jag vill berätta om Aspromonte National Park (bokstavligen översatt som "grovt berg"), som ligger i Kalabrien i huvudstaden Reggio Calabria.

Italien är inte bara känt för havet, men om du är i Kalabrien är bergen ett måste att se. Det finns två nationalparker här: Sila och Aspromonte. Var och en av dem är superintressant!

Du kan ta dig hit med buss, med bil (om du inte blir sjösjuk på fjällormar)

Vad man ska göra i parker förutom vandring

Ta en bergbana - den högsta punkten har en underbar utsikt över Messinasundet och Sicilien, och vid soligt väder är de eoliska öarna synliga.

Gå genom skogen till fots eller på hästryggen för att leta efter porcini -svamp, ätliga kastanjer, titta i ögonen på ett vildsvin, titta på en hök, eller så kan du stöta på betande kor.

Beundra vattenfallen, det finns många av dem här och stoppa andan från landskapets skönhet från observationsdäcket.

Och när du går upp kan du ta ett mellanmål här på höjden av en smörgås med rökt fläskhals, fårost och svamp. Varje maträtt med porcini svamp är en symbol för bergen i Italien) Jag älskar restauranger i bergen, de lagar utsökt mycket spadofisk, kött som stekas på ditt bord.

Om du tröttnar på värmen på sommaren, flytta sedan till bergen - svalna!

Kalabrien är en fantastisk region där du kan koppla av din kropp och själ!

Vem var i Kalabrien? Gick du till bergen?