Lite känt Italien

Italien, som få människor vet om, men efter att du läst artikeln vill du definitivt åka dit.

Erfarna turister och nybörjare, när de tillfrågas om Italien, ringer till storstäderna: Venedig, Florens, Rom eller Milano, det här är Italiens visitkort.

Ja. dessa städer fanns kvar i mångas hjärtan. Till och med för nästan tvåhundra år sedan brast Stendhal ut i tårar i Florens och kände energin och skönheten i denna otroliga stad. Men låt oss ta en promenad genom Italiens små icke-turiststäder. Tro mig, det finns många av dem och de är fantastiska!

Atrani, regionen Kampanien. En liten by, försvunnen i klipporna och som sträcker sig längs Tirenska havets kust, finns med på Unescos världsarvslista.

Saluzzo, regionen Piemonte. Saluzzo ligger vid foten av Alperna, var en gång huvudstaden i en självständig stat som styrdes av markiserna av Aleramichi. Nu är det en himmelsk plats för älskare av gotisk arkitektur och mycket fina tegelhus med pittoreska tegeltak. Saluzzo ligger bara en timme från Turin

Collodi, regionen Toscana. Collodi gömde sig mellan Florens och Pisa. Vad är han känd för? Den berömda Carlo Collodi föddes här. Kommer du ihåg sagan om Pinocchio? Detta skrev han.