Måste ha att prova i Italien

Supernyttig artikel om det viktigaste i italienarnas liv är mat! Vad du behöver äta i Italien: låt oss nu tala om ligurisk mat.

Italienskt kök anses vara ett av de bästa i världen! Ingen är emot ett sådant uttalande?))) Men du måste veta vad du exakt ska beställa på lokala restauranger för att inte bli besviken eller, gud förbjuda, gå ner i vikt!))) Även om det definitivt är omöjligt att bli fet av det riktiga köket!

Det är svårt att beskriva i en artikel om alla rätter, du måste återkomma till detta ämne om och om igen))) Det beror på synpunkter och svar på artikeln)))

Vad är enligt min mening det mest utsökta som bor i Italien i över 10 år? Jag bor vid havet och det är därför vi äter allt halvbakat här: ostron, fisk och de berömda röda lokala Sanremov-räkorna. Glöm inte pizza tillfälligt - mycket gott hästkött, tonfisk och laxtartare mmmmm….

Jag är tyst om pasta med färsk svamp och vitlökssås! Pasta är alltid godare när restauranger gör det själva och med pesto genovese sås !!!

Risotto, en risrätt med skaldjur, beställs ofta av både italienare och landets gäster.

Har du provat bläckfisk i olika varianter, till exempel grillad, marinerad färsk eller helt enkelt kokt. Inget godare i medelhavsköket har ännu uppfunnits, som italienare och besökare säger.

Och aubergine bakad med tomat, mozzarella och parmesan - du slickar fingrarna!

Vet du att riktig pizza tillagas på kol, du kan prata om det i timmar, vilket italienska ofta gör!)))

Vi gick till desserter. Jag råder dig att prova tartufo-gudomligt utsökt glassboll med choklad inuti eller granitkrossad is med sockersirap i olika färger och smaker.

Ska jag skriva om tiramisu? Jag är säker på att alla känner till och prövar denna delikatess, men äkta tiramisu ska bara provas i Italien!

Vårt lokala vin är Vermentino eller Pegato (vitt). Släcker törsten perfekt på sommaren och passar bra till alla fiskrätter. Eller så kan du bara ta ett glas med utsikt över havet)))

Vilka är dina favorit italienska rätter? Vilken god smak har du provat?