Vacker region i Italien Lazio

Lazio är en region i Italien med varierande landskap, skickligt arrangerade av naturen så att människor kan njuta av utsikten och leva i fred.

I norr, bergen med sina branta berg och höga toppar, som påminner om Marche. Andra områden i Lazio finns i överflöd av gröna täta skogar, olivträd, som i Umbrien. De norra slätterna smälter sömlöst ihop med det toskanska Maremma.

Tack vare Tyrrenska havet har kustområdet Lazio ett milt varmt klimat och svala somrar. Djupare in i landet blir vintrarna kallare och somrarna mer lummiga. På slätterna är nederbörd inte frekvent, men i bergsområdena regnar det mycket kraftigt på våren och vintern.

Trots att Lazios huvudstad är Rom, en av de äldsta städerna i världen, bar regionen sitt namn långt före huvudstadens framväxt. Namnet kommer från Latin Latium, där de latinska invånarna bodde.

Rom, huvudstaden i regionen och Italien, har den bäst utvecklade fastighetsmarknaden och är värd för världsmodeshower och filmfestivaler.

Naturligtvis är det Lazio som anses vara det största turistcentrumet i hela landet: Rom ensam har tagit emot och, jag hoppas, kommer att ta emot tusentals turister från hela världen varje dag. Här kan du se Colosseum, Pantheon, Forum, samt Peterskatedralen i Vatikanen.

Längs hela kusten hittar du ett stort antal rika och fashionabla hotell och restauranger för alla smaker.

Har du varit bott på Lazio? Vad tyckte du om? Berätta för oss!