Vacker region i Italien Lazio

Lazio är en region i Italien med varierande landskap, skickligt arrangerade av naturen så att människor kan njuta av utsikten och leva i fred.

I norr, bergen med sina branta berg och höga toppar, som påminner om Marche. Andra områden i Lazio finns i överflöd av gröna täta skogar, olivträd, som i Umbrien. De norra slätterna smälter sömlöst ihop med det toskanska Maremma.

Tack vare Tyrrenska havet har kustområdet Lazio ett milt varmt klimat och svala somrar. Djupare in i landet blir vintrarna kallare och somrarna mer lummiga. På slätterna är nederbörd inte frekvent, men i bergsområdena regnar det mycket kraftigt på våren och vintern.

Trots att Lazios huvudstad är Rom, en av de äldsta städerna i världen, bar regionen sitt namn långt före huvudstadens framväxt. Namnet kommer från Latin Latium, där de latinska invånarna bodde.

Rom, huvudstaden i regionen och Italien, har den bäst utvecklade fastighetsmarknaden och är värd för världsmodeshower och filmfestivaler.

Naturligtvis är det Lazio som anses vara det största turistcentrumet i hela landet: Rom ensam har tagit emot och, jag hoppas, kommer att ta emot tusentals turister från hela världen varje dag. Här kan du se Colosseum, Pantheon, Forum, samt Peterskatedralen i Vatikanen.

Längs hela kusten hittar du ett stort antal rika och fashionabla hotell och restauranger för alla smaker.

Har du varit bott på Lazio? Vad tyckte du om? Berätta för oss!

Яндекс.Метрика