De flesta av städerna vid Italiens liguriska kust är tysta, lugna och lite sömniga

La Spezia sticker ut mycket från dem. Detta är en glad, bullrig och mycket livlig stad.

Du kan nog inte förstå vart hela dagen kommer att ta vägen, vad den spenderades i La Spezia. Att vandra med drömmar och titta på tempel, villor, skyltfönster, kaffehus, museer, att titta in i varje gateway tar mycket tid, förtrollar och suddar ut begreppet timmar och minuter.

Även stadsutveckling, som skiljer sig mycket från den vanliga italienaren, förtjänar noggrann uppmärksamhet. Umberto -kvarteret är särskilt känt, det är erkänt som ett av de bästa arbetarklassen i världen.

Och i La Spezia finns det mycket vacker natur: branta, branta klippor, små mysiga vikar, fantastiskt doftande tallskogar, och allt detta ligger i närheten av staden.

Visste du att bukten som italienska La Spezia ligger på kallas Poets Bay. Och om nu denna stad ofta förblir oförtjänt glömd av turister, så kom många kända poeter hit en gång för att inspireras av regionens skönhet och La Spezias läckerheter.

Om du är intresserad av arkitektur, var noga med att besöka Villa Marmory, eftersom det anses vara det bästa exemplet på den så kallade liguriska blommestilen i världen.

De som vill lära känna det lokala livet bättre bör gå tidigt på morgonen till fiskmarknaden på Place Cavour. I motsats till namnet säljer de allt där: fisk, frukt, grönsaker, ostar, kryddor och blommor.

Speciellt bra för resenärer som reser till La Spezia i augusti. Den första söndagen är staden värd för den traditionella Palio del Golfo -festivalen. För närvarande, i Poetsbukten, hålls tävlingar mellan ljust målade borgo (detta är namnet på en speciell typ av båtar, eller snarare, gamla patrullbåtar).

Och även i La Spezia, en mycket pittoresk hamn i hela Italien. I allmänhet gillar jag alltid yachter och båtar, särskilt när de ligger förtöjda i stort antal. Detta ger städerna en extraordinär charm.

Var noga med att besöka denna plats, du kommer inte ångra det!