Calabria-Meca för älskare av utomhusaktiviteter och ekoturism

Denna provins är värd ett besök, om än bara för att det är väldigt vackert här. Och också för att denna region är den sydligaste i Italien, naturligtvis, inte räknas Sicilien.

Kalabrien är kontinuerliga kullar och berg, oändliga kedjor av bergstoppar som växlar med varandra. De går smidigt ner till havet och lämnar väldigt lite slätt där små men turbulenta floder strömmar. Trots att Kalabrien har tillgång till haven har regionen inte tillräckligt stora hamnar, men haven har gjort klimatet i regionen till ett riktigt medelhav.

I antiken tillhörde detta territorium Brutis -stammarna, sedan grekerna och romarna. Det var först under Karl den store som regionen fick sitt nuvarande namn Calabria.

De mest populära destinationerna i Kalabrien är kusten och höglandet. I Reggio Calabria kan du besöka gamla slott och fort, se museer som är ägnade åt regionens historia och kultur.
För älskare av det blå havet, varm sol och utmärkta stränder kan du besöka Tropea, Scilla, Capo Vaticano och ön Capo Rizzuto.

Fönstren i de kalabriska husen har utmärkt utsikt över de underbara landskap som är omöjliga att se tillräckligt.

Har du varit bott på Calabria? Om inte, då är det dags att köpa hus och njuta av livet!