Köp fastighet i Finale Ligure

På den renaste liguriska kusten i Italien, långt från det bullriga rörelsen i stora städer, finns en liten semesterort Finale Ligure. Invånarna själva kallar det Il Centro del Mondo - denna världs centrum. Det finns inga mängder av turister, bullriga köpmän och trafikstockningar. Men här finns allt för att känna sig lycklig - det varma havet, den milda solen, bergens fantastiska skönhet, den friska havsluften och den blå himlen. Men viktigast av allt, Finale Ligure ger sina invånare känslan av en saga - de är omgivna av en riktig uråldrig stad, där vägar löper i band till gamla grottor, och murar av fästningar och slott klättrar längs de pittoreska sluttningarna.

Finale Ligure kan liknas vid ett riktigt friluftsmuseum, där utställningar om de senaste 3000 årens historia har bevarats. Grundad av de gamla kelterna, bevarar staden minnet av antiken, romerskt styre, medeltiden, renässansen ... De smala gatorna i Finale Ligure går ner som labyrinter till kusten, att vandra genom dem är ett nöje.

I den gamla stadskärnan kan du dricka en cappuccino på något av de många kaféerna och beundra utsikten över Dominikanerklostret eller se de vackert bevarade antika kyrkorna och basilikan. Många bergsstigar inbjuder dig att ta en promenad till ruinerna av slott eller druidernas gamla grottor, där det verkar fortfarande hörs en mystisk viskning. Lokalbefolkningen är stolta över sin stad och bevarar noggrant atmosfären av frid och mystik. till det.

Inte överraskande är bostadspriserna i en så liten gammal stad högre än i stora centra där det finns fler möjligheter att bygga nya områden. Byggandet av nya hus i en så noggrant skyddad region som Ligurien utförs uteslutande i industriområden som ligger nära havet eller på territoriet inåt landet, på kullarna som dominerar kusten. Hur som helst är fastighetsmarknaden i en så varierad region som Italien ganska rik på alternativ. Du kan välja lämplig bostad, utifrån köparens behov, även i gamla stan. Nyligen har två stora industrizoner byggts om i Finale Ligure och i stället kommer respektabla bostadsområden att dyka upp. En liknande förvandling sker med gamla hotell och sanatorier. Genom att köpa en fastighet i Finale Ligure kan du vara säker på att du inte bara gör en lönsam investering, utan också får en magnifik bostad med utsikt över en saga.