Dolceacqua, Ligurien - ett måste i Italien!

Små italienska städer och byar med historia presenterar en speciell charm och atmosfär, de är huvudintrycket av Ligurien och hela Italien.

Många turister kommer till Ligurien för byn Dolceacqua (bokstavligen sött vatten) - deras förhoppningar om att se den extraordinära skönheten i italiensk historia kröntes med framgång.

Du kan gå länge längs stenlabyrinterna i den gamla italienska staden. Rör vid stenar, titta på bitar av himlen från stenbrunnar och föreställ dig hur människor levde här för 200-300 år sedan. Använd lite fantasi och föreställ dig hur livet var i sådana autentiska byar för många århundraden sedan.

Dolceacqua ligger i floden Nervia, som skiljer den gamla staden vid foten av berget Rebuffao och fästningen Castello dei Doria från sin nyare del.

Även om du är trött, lämna din styrka till den nya delen av staden, det kommer att imponera på dig på samma sätt. Du måste titta på allt. Det är omöjligt att särskilja något som skiljer sig från staden.

Även om nej - du kan nog nämna en attraktion som är Dolceacquas varumärke - den gamla bron över floden Nervia. Denna bro imponerade på Claude Monet, som besökte här 1884. Konstnären kallade det ”ljusets pärla”. Monet har skildrat bron över Nervia i flera kända dukar.

Jag hoppas att du fick en uppfattning om byn Dolceacqua och kanske min novell kommer att ge dig en impuls att komma en dag för att se allt med egna ögon.