Diano Marina i Empire - var ska man koppla av i Italien

Diano Marinas blå färg: blått hav, blå himmel och "blå flagga" är en symbol som stolt bärs av städer med det renaste havsvattnet. På "Diana" -kusten har bara några få städer en sådan flagga. ⠀

Diano Marina är en stad i Italien, bekvämt beläget vid den liguriska kusten. Först blev sjömän kär i denna plats och en fiskeby bildades, men den förstördes av en jordbävning. Men som man säger: "det finns ett silverfoder" - efter förödelsen byggdes en semesterort, uppkallad för att hedra den gamla romerska jaktgudinnan - Diana.

Visste du att Diano Marina har det bästa vädret året runt, vilket inte alltid är typiskt för Italien. Turister väntar på magnifika mjuka stränder, klart vatten i havet, vackra stränder, parker där exotiska träd och växter växer, lundar av palmer och många andra nöjen för resenärer.

Små städer inbäddat i kullarna omger denna underbara italienska semesterort. Det mest attraktiva för turister här är den historiska Via Aurelia. ⠀ Och stadens huvudattraktion är katedralen St Antonio Abate. Detta mästerverk av arkitektonisk tanke med lyxiga interiörer och ett marmoraltare blev pärlan i Diano Marina. Det är värt att se, men det är bättre att röra katedralens väggar med händerna, som många gör)))

I närheten av staden finns en mycket stämningsfull etnisk by och ett observationsdäck, varifrån en fantastisk panorama över de italienska vidderna öppnas. För män kommer det att vara intressant här: i ett av tornen är ett museum öppet som visar en samling gamla vapen med mer än 700 utställningar.

Karnevaler och många festivaler hålls ofta i Italien. På samma sätt är Diano Marina årligen värd för en karneval dedikerad till högtiden för Kristi kropp och blod - en perfekt tid att besöka denna underbara stad.

Kom hit så snart gränserna öppnas! Jag råder dig!