Den sorgliga historien om Gaiolaöarna

På Tyrrenska havets kust i Neapelbukten finns ett par av de mest pittoreska öarna förbundna med en tunn bro. Dödsöarnas spår låg kvar bakom dem. Du måste erkänna att detta stigmat på något sätt får dig att känna dig obekväm och fryser ditt blod i dina ådror.

Så var kommer denna passion ifrån? Det sägs att en eremittrollkarl en gång bodde i grottor på ön. Han bodde ensam, odlade grönsaker och frukt. Efter eremiten bosatte sig ingen på öarna på länge. Men i början av 1900-talet dök en villa upp på dessa pittoreska platser, men dess ägare dog snart.

Vidare - mer nästan som i en äventyrsfilm. På 20-talet av förra seklet köptes ön av Hans Brown, som gifte sig med en vacker flicka. Strax efter bröllopet gick den unga hustrun till fastlandet och när hon återvände hittade hon sin mans lik upprullat i en matta. Snart hittades skönheten själv mördad. Efter det unga paret hittades ytterligare en man som riskerade att bo på ön Gaiola. Men hans livsväg avbröts lika plötsligt.

Gaiolaöarna blev alltmer ökända. Efterföljande ägare av ön dog också eller begick självmord. Den sista privata ägaren av de italienska Gaiolaöarna var Fiat Gianni Agnelli, en italiensk entreprenör, huvudaktieägare i FIAT. Han köpte ön, men har aldrig varit här. Det sorgliga ödet för de tidigare ägarna av villan gick via den nya ägaren. Först begick hans son Eduardo självmord, sedan dog hans älskade brorson Giovanni Alberto, till vilken Gianni skulle överföra sin verksamhet. Några år senare var själva "Kungen av Apenninerna", som bilmagnaten kallades, borta.

Efter det, än i dag, tillhör inte Gaiolaöarna någon och det finns inte längre några som vill förvärva dem. Villan är övergiven, och själva öarna sjunker gradvis under vattnet, byggnaderna är förfallna och till och med grodda av träd. De sorgliga incidenterna som hände med ägarna till dessa platser bidrar till att hålla sig borta från dem.