Hur andra pizzor skiljer sig från italienska

Låt oss först tala om pasta)))

Har du någonsin undrat hur många pastasorter det finns?

Som jag räknade ut. Omkring tvåhundra typer av vilka du kan prova huvuddelen bara i en viss region eller till och med en provins i Italien!

Alla känner till carbonara spaghetti, fjärilspasta eller nudlar.

Det finns en rund pasta: bigoli, spaghetti, pici, troccoli. Kvadrat: tonarelli, cyriol. Rektangulär: linguini, marfalde, bavette. Och även i nycklar och bon: fettuccine, tagliolini, lasagne. Halmpasta: bucatini, fusilli, packeri, penne. Kort pasta: farfalle, anelloni, lumake.

Du kan inte lista allt! Huvudingrediensen i pastan är durumvete mjöl. Därför äter italienarna ofta middag vid 21 -tiden och blir inte tjocka!)))

Vilken typ av pasta gillar du? Jag älskar tagliolini väldigt mycket!

Med pasta sorterad, låt oss nu ta itu med pizza.

Tror du att det bara finns italiensk pizza? Men nej! Ja, naturligtvis, det vi älskar och varför vi är galen är utan tvekan den pizza som tillagas i Italien.

Men andra länder i världen har gått längre och under pärm av pizza erbjuder sina nationella "pizzor" men under olika namn, som de vill))

Till exempel i Ryssland älskar de att experimentera: allt som finns i kylskåpet läggs till a la pizza) Det finns ingen gräns för fantasi!)))

I Georgien, Armenien, heter deras version av pizza khachapuri: det är ett mycket gott tunnbröd med ost med eller utan gröna. Detta tunnbröd ser verkligen inte ut som en italiensk pizza, men det är värt att prova!

Men i Frankrike heter den mest populära pizzan trat flambé och den kommer från Alsace. Detta är en pizza på ett tunt tunnbröd med ostmassa, bacon och lök, toppad med en krämig sås och bakad i en vedeldad ugn. Har någon provat det?

En mycket extravagant, enligt min mening, variant av pizza i Danmark. Den innehåller hästkött.

Och om du lägger till kokos i pizzan, så blir det en pizza för invånarna i Costa Rica! För oss är detta inte en helt vanlig smak, men lokalbefolkningen gillar ingenting))) De lägger också till räkor som ingrediens - ja, vart det än går!)))

Och vad kom svenskarna på: de fortsatte! De gör en mycket exotisk pizza: som fyllning lägger de till jordnötter, bananer, kyckling och mycket curry! Verkligen mästare på uppfinningar!

Finsk pizza tycker jag är utsökt - den innehåller rökt vilt, kantarellsvamp och rödlök.

Hur tillagas pizza i ditt land?