Åh de här konstiga italienarna!

ITALIENS STATEN OCH FAMILJENS ORDNINGAR ÄR INTE ALLTID FÖRSTÅLIG FÖR UTLÄNDARE!

En familj för en italienare är ett stort antal släktingar. Vid dop, bröllop eller begravningar samlas hela familjen och detta är inte ett dussin nära släktingar. Vem, om inte släktingar, visar sin prestige och välbefinnande: detta gäller både kläder och en gåva till de nygifta.

Ingen kommer att gå emot familjens grundvalar, detta är omöjligt för de flesta italienare. Mammas söner har inte bråttom att lämna föräldrarboet, och om de gör det flyttar de till huset tvärs över gatan eller i grannskapet och i en ganska respektabel ålder: i Italien bor trettioåriga italienare med sina föräldrar. ⠀

Hur kunde det vara annars! Deras mammor är så omhuldade och bortskämda att deras söner inte kan föreställa sig livet borta från föräldrahemmet. Och när de redan har gift sig springer de alltid till sin mamma för pajer en gång i veckan och bär sina kläder för att tvätta och stryka.

Men italienarna är oöverträffade skådespelerskor. De gör alltid som de vill, men de gillar att bygga av sig själva tysta, undergivna, helt underordnade män, får.

Italienarna är väldigt praktiska: de ser fördelarna med allt! Italienarnas hus är små, men mycket rena och välskötta.

Italienaren tillbringar större delen av sitt liv offentligt och uppfattar huset som en viloplats. De flesta hem har ett mottagningsrum med de finaste möblerna, textilierna och målningarna.

Jag märkte att många familjer har ett andra och till och med ett tredje hem på havet eller i bergen. Dessa är vanligtvis små lägenheter med soffor, där hela familjen kan bo under semestern. Dessa hus är också små, men väldigt mysiga.

I Italien anses marken vara för värdefull för att odla blommor på. Men det bör noteras att italienare odlar bra skördar av grönsaker och frukter bokstavligen på en mark eller till och med på en balkong. Gillar verkligen riktiga ryska sommarboende!)))

⠀⠀