Fastigheter i Terni.

Fastigheter till salu: hus, lägenheter, villor i Terni

Provinsen Terni i Italien ligger i regionen Umbrien. Områdets relief har fulländats i tusentals år av floderna Tibern och Nera, och vid platsen för deras sammanflöde med Velinofloden bildas Marmore-vattenfallet, som imponerar med sin naturliga skönhet. Terrängen i Terni vimlar av sina naturliga underverk, som harmoniskt infogas i ett pittoreskt landskap med smala dalar och skuggiga skogar.
På bergssluttningarna spirar sten och enkla ekar, avenbok, tallar, jordgubbsträd och nära sjöar och åar finns främst al, poppel och vide.
Terni är huvudstaden i provinsen. Lokalbefolkningen betraktar Valentine av Interamnskys skyddshelgon, vars reliker finns i basilikan som är uppkallad efter honom.
Invånarna i Terni är särskilt angelägna om att fira den 14 februari, eller alla hjärtans dag. Lokala myndigheter organiserar "kärleks"-maraton, ger olika utmärkelser och högljudda trubadurer sjunger sånger på stadens gator. Ett stort antal förälskade par besöker Terni varje år vid denna tid. Sådana magnifika firanden började hållas relativt nyligen, trots att legenden om St Valentine har funnits i mer än ett sekel. Provinsen har en välutvecklad fastighetsmarknad tack vare dess utmärkta landskap och vänliga människor.