Fastigheter i Siena

Fastighetsförsäljning: hus, lägenheter, villor i Siena

Provinsen Siena är en stor provins i Italien som är en del av regionen Toscana. Det är inte bara storslagen natur och behagligt klimat, utan också ett stort antal storslagna historiska och kulturella monument som tagits upp på Unescos kulturarvslista. De är koncentrerade till provinshuvudstaden Siena, Pienza, Val d'Orce och San Gimignano.

Det mesta av provinsens landskap är kullar, med bergskedjor som börjar i söder. Uthållighet och hårt arbete gjorde det möjligt för lokalbefolkningen att förvandla området från stenmarker till bördiga vin- och olivlundar. Små men mysiga bosättningar ligger här, där du kan vila dig utmärkt och kasta dig in i den obeskrivliga lokala atmosfären. På grund av regionens skönhet och charm är det den bästa lösningen att köpa en fastighet här.
I sådana små städer som Montepulciano eller Montalcino kan du lugnt ta en paus från vardagens liv och rörelse, och på vilken lokal restaurang eller kafé som helst kommer du att hälsas som den mest eftertraktade och älskade gästen. Se till att prova de lokala vinerna som produceras i området.
I San Gimignano är det värt att utforska de unika stentornen, som i sin höjd och kraft lätt kan konkurrera med moderna skyskrapor. Förutom tornen är det värt att beundra byggnaderna som uppfördes under XIII-XIV-talen.