Fastigheter i Grosseto

Fastigheter till salu: hus, lägenheter, villor i Grosseto

Provinsen Grosseto ligger längst i söder i regionen och är också den största provinsen i Toscana. Denna provins har dock den lägsta befolkningstätheten i hela Italien.
Det lokala landskapet är en blandad bild av hela Medelhavet: det finns också en vacker kustlinje med rena, välskötta stränder, azurblå laguner, branta klippor, gröna kullar, samt pittoreska platser där du kan koppla av och fiska. De populäraste orterna i provinsen är Punta Ala, Castiglione della Pescaia och andra.
Trots det faktum att endast vissa områden här skyddas av naturskyddstjänster, respekterar turister och lokalbefolkning den naturliga skönheten i Grosseto och försöker att inte förstöra den. Detta bevisas av det faktum att stränderna i provinsen som Follonica och Castiglione della Pescaia har fått blå flaggor från den internationella organisationen för ekologer.
De bergiga regionerna i västra Grosseto är mestadels täckta av kastanjeskogar. Nära det högsta berget i Toscana, Amiata, finns moderna skidorter, som lockar turister från hela världen.
Olika historiska monument har bevarats på territoriet, som speglar människors liv under många århundraden. I Grosseto finns ett stort museum över Maremmas arkeologi.