Fastigheter i Arezzo

Fastigheter till salu: hus, lägenheter, villor i Arezzo

Provinsen Arezzo i centrala Italien ligger i den östra regionen av Toscana. Klimatet i området är jämnt och mycket behagligt. Bergen i nordost omger Casentino-dalen från de kalla vindarna, vilket gör dalen känd som en av de trevligaste och vackraste platserna i hela Italien.
Arnofloden rinner genom Arezzos territorium och ger liv åt en mångfaldig fauna. Det finns en rymlig nationalpark som skyddar sällsynta arter av djur och växter från utrotning.
Provinsen har en väl utvecklad textilindustri, såväl som guldbearbetningsföretag. Men den immateriella sidan lockar många turister hit: olika arkitektoniska monument av kultur och konst i regionen glorifierar området.
Du bör definitivt besöka den vackra Piazza Granda, som har en unik trapetsform och är sluttande. I den södra delen av torget ligger Palazzo Cofani-Britzolari. Också värt att se är Palazzo Lappoli, där Cosimo bodde den första Medici. Han beställde palatset av den store arkitekten Giorgio Vasari.
Ett underbart monument från antiken i provinsen är kyrkan Pieve di Santa Maria, som anses vara den vackraste byggnaden i romansk stil.