Fastigheter i Ragusa

Fastighetsförsäljning: hus, lägenheter, villor i Ragusa

Provinsen Ragusa är liksom sina mer kända grannar en av Siciliens glänsande diamanter med sina gyllene stränder, magnifika barockarkitektur och de vidsträckta olivlundar som är så karaktäristiska för södra Italien.
Provinsen ligger på den sydöstra sidan av ön med det administrativa centrumet i Ragusa. Staden kan villkorligt delas in i 2 olika delar: den övre staden - bullrig och modern, samt området i Ragusa Iblea, som är fullt av magnifika kulturella och historiska monument.
De populäraste och vackraste platserna är basilikan San Giorgio, Santa Maria delle Scale och Ibleas blommande trädgårdar.
Det är värt att börja bekanta dig med det lokala landskapet från havskusten. På vägen kommer du över staden Comiso med dess 1300-talsslott, många kustbebyggelser med vackra mjuka och rena stränder och Modica, som finns med på UNESCO:s lista eftersom det är en del av den magnifika barocken Val di Noto.
Den vackraste platsen i Ragusa är Ispica, eller snarare dess unika Cava d'Ispica Canyon, ett exempel på magnifik naturlig perfektion, före vilken alla produkter och hus skapade av människan försvinner.