Fastigheter i Messina

Fastighetsförsäljning: hus, lägenheter, villor i Messina.

Provinsen Messina ligger i regionen Sicilien i Italien. Det ligger närmast det italienska fastlandet. Regionens huvudstad Messina anses vara en av de viktigaste hamnarna på hela ön.
Sundet som skiljer ön från fastlandet kom in i legenden om Odysseus: det var här som hjälten passerade Scylla och Charybdis under sitt otroliga äventyr.
Hamnen i Messina är en riktig pärla för hela huvudstaden. Nu är det nästan omöjligt att lägga märke till den förstörelse som tillfogades den under de stora jordbävningarna, såväl som bombningen av andra världskriget.
En av de mest populära platserna i Messina är katedralen, som uppfördes av framstående hantverkare på 1100-talet. På toppen av katedralens klocktorn finns den största astronomiska klockan på planeten. Det är också värt att se fontänerna i provinsen, som, som i hela landet, är en lyxig dekoration av alla regioner. Den mest kända fontänen är Orionfontänen, som byggdes av en lärjunge till den oöverträffade Michelangelo på 1500-talet. Orion, son till Neptunus, tros allmänt ha grundat Messina.
Den största sommarorten på östra Sicilien, Taormina, ligger också här. Förutom det varma havet och de rena stränderna kan du även besöka den gamla grekiska amfiteatern.